Lazanja sa sušenim paradajzom i sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
08/07/2019
"Mi kažemo lazanja, ali u suštini želimo da kažemo Božanstvena sočna lazanja neponovljive arome i ukusa, koji ne može da bude opisan "
Priprema25 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Slanina, beli luk i luk se iseku na sitno. Paradajz se ocedi od tečnosti i iseče se na sitno.

Luk se zaprži u maslinovom ulju dok ne postane prozračan, dodaju se beli luk i slanina i prže se 2 minuta uz neprestano mešanje. Dodaje se paradajz i tiganj se poklapa poklopcem. Nakon 2 minuta se sklanja sa ringle.

Priprema se bešamel, tako što se maslac rastapa na laganoj vatri, dodaje se brašno i meša se dobro, da nema grudvica. Dodaju se so, voda i mleko i zagrevaju se uz neprestano mešanje dok se ne zgusnu.

U posudu za pečenje se sipa malo sosa i ređa se polovina kora za lazanju. Odozgo se stavlja pola nadeva. Sir se narenda i polovina se stavlja odozgo. Posipa se origanom.

Pokriva se sa preostalim korama za lazanju, preliva se sosom, posipa se preostalim sirom i na kraju se posipa parmezanom. Peče se 30 minuta pod poklopcem u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nakon toga poklopac se sklannja i lazanja se peče još 15 mintua. Servira se, seče se na kvadrate vruća i ukrašava se listićima bosiljka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar