Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i sušenim paradajzom

Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i sušenim paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i sušenim paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Lazanja je toliko ukusna da nije ništa čudno da zatražite i drugo parče"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 12 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • pečurke - 150 g
  • paradajz - 1 tegla (500 g)
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • sušeni paradajz - 4 - 5 komada, marinirani u maslinovom ulju
  • šećer - 1 kašičica
  • so
  • crni biber
  • bosiljak
  • kačkavalj - 300 g
  • za bešamel
  • maslac - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 500 - 600 ml
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso. U njega dodajte beli luk i pečurke naseckane na kriškice. Kada promene svoj boju, dodajte paradajz, šećer, začine i na kraju sušeni paradajz.

Kuvajte sos dok voda iz paradajza ne ispari.

Pripremite Bešamel tako što istopite maslac i u njemu propržite brašno. Sipajte toplo mleko i energično mešajte da se ne bi pretvorilo u grudvice.

U tepsiju sipajte malo sos paradajza. Poređajte jedan red kora, sipajte jedan deo sos paradajza, zalijte Bešamelom i pospite izrendanim kačkavaljem.

Tako poređajte i ostale kore završavajući bešamelom i kačkavaljem.

Pecite na 200 stepeni 35 minuta. U ovom slučaju sam napravila lazanju kao individualne porcije.

Lazanja sa pečurkama i sušenim paradajzom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: