Način pripreme
Na umerenoj vatri ugrejte 500 ml mleka sa šećerom. Čim se rastopi izrendajte unutrašnjost vanile.
Umutite jaja i u njih dodajte skrob i preostalo mleko dobijate glatku, homogenu smesu.
Sipajte smesu od jaja u toplo aromatizovano mleko na vatri i mešajte intenzivno na tihoj vatri oko 8 minuta ili dok se ne zgusne krem. Nemojte čekati da se previše zgusne, zato što kad se ohladi, steže se dodatno.
Sipajte u 4-5 posudica i ostavite da se ohladi.
Za to vreme ugrejte rernu do 250 stepeni i stavite u nju korice mandarine da se osuše, okrenite ih s vremena na vreme.
Stavite 80 g šećera u blender i zajedno sa korama citrusa stavite da se melje na maksimalnoj brzini da dobijete fin prah od šećera i mandarine.
Kad se kremovi ohlade pospite ih i stavite u frižider dok ne dođe vreme serviranja!
Neka vam je slatko!