Način pripreme
1. Skuvajte bundevu i izgnječite ili pasirajte na pire. Ostavite da se ohladi.
2. Umutite jaja sa šećerom, nemojte na mekanu penu. Sipajte u njih 150 ml mleka, sok od pomorandže i brašno. Mutite mikserom na sporoj brzini dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Izrendajte narandžasti deo pomorandže i sipajte pire od bundeve. Mutite kratko dok smesa ne postane glatka i bez grudvica.
4. Prebacite u kalup za flan ili puding i pecite na 120-130 stepeni na pari oko 1 sat i 20 minuta.
5. Gotov puding ostavite da se ohladi i stavite u frižider. Sledećeg dana izvadite iz kalupa i okrenite na poslužavnik. Da biste lakše izvadili prethodno prođite vlažnim nožem po ivicama.
6. Rastopite na pari crnu čokoladu sa masalcem i preostalim mlekom. Ako vam se čini da je gusto, razredite sa još malo svežeg mleka.
7. Prelijte desert čokoladnim prelivom i ostavite da se ohladi i stvrdne.
8. Izrendajte belu čokoladu i pospite puding od bundeve.
Neka vam je slatko!