Bonapeti.rs»Saveti»Koliko dugo se kuva bundeva?

Koliko dugo se kuva bundeva?

MarianeMariane
Džedaj
15618
Koliko dugo se kuva bundeva?

Dolaskom jeseni na pijacama se pojavljuju bundeve, što mnoge od nas podseća na deserte sa bundevom, koje smo voleli u detinjstvu. Nije slučajno što bundevu nazivaju Caricom biljaka. Ona je niskokalirična, a u isto vreme je bogata vitaminima i mineralima, koji se zahvaljujući njenoj debeloj kori čuvaju duže vreme.

Bundeva je bogata kalijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, bakrom i kobaltom. Ona sadrži velike količine vitamina B i vitamina I, a po količini vitamina A (katotena) prevazilazi šargarepu. Zbog toga je dobro da svoj meni obogatite ukusnim jelima sa bundevom.

Pripremanje kuvane bundeve je brz i jednostavan način da obradujete porodicu ukusnim desertom. Najpre treba da očistite bundevu od semenki, da oljuštite koru i da je nasečete na male parčiće. Nakon toga prelijte bundevu jednom šoljom vode i ostavite da provri.

Kuvanje bundeve u običnoj šerpi traje 25-30 minuta, a u ekspres loncu biće gotova za 5-7 minuta nakon što provri. Ne preterujte sa količinom vode, jer dosta vode ima i u samoj bundevi.

Od skuvane bundeve možete pripremiti kuvanu bundevu sa svežim mlekom, krem sa bundevom i mlekom, ili je možete jednostavno posuti šećerom u prahu ili sa malo meda, da je začinite cimetom i ukrasite orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni