Svinjske noge sa leblebijama i tartufima

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Miris - ne možeš da opišeš, ukus - ne možeš da mu odoliš "
Priprema15 min.
Kuvanje190 min.
Ukupno205 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite povrće - luk, praziluk, celer, beli luk i papriku i sitno isecite ili sameljite u blenderu (ja više volim drugu varijantu)

2. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite 5 minuta, periodično mešajte.

3. Dodajte lovorov list da pusti miris i stavite svinjske noge - svaku od njih prepolovite po dužini. Mešajte oko 2 minuta i sipajte paradajz pire, so, alevu papriku, ljutu i biber. Kuvajte 2-3 minuta.

4. SIpajte vodu koliko da pokrije svinjske noge i ostavite da se kuva na tihoj vatri ispod poklopca dok ne bude potpuno gotovo - oko 3 sata. Možete kuvati na umerneoj vatri, štedite vreme, ali imajte u vidu da jelo bude ukusnije kada se priprema polako, na tihoj vatri. Dodajte vodu za vreme kuvanja i kad noge budu skoro gotove stavite suvo povrće.

5. Sipajte kuvanu leblebiju i tratufe, isečene na fine krugove ili izrendane. Kuvajte još 5-6 minuta. Gotovo jelo servirajte toplo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar