Način pripreme
1. Očistite povrće - luk, praziluk, celer, beli luk i papriku i sitno isecite ili sameljite u blenderu (ja više volim drugu varijantu)
2. Ugrejte maslinovo ulje na umerenoj vatri i pržite 5 minuta, periodično mešajte.
3. Dodajte lovorov list da pusti miris i stavite svinjske noge - svaku od njih prepolovite po dužini. Mešajte oko 2 minuta i sipajte paradajz pire, so, alevu papriku, ljutu i biber. Kuvajte 2-3 minuta.
4. SIpajte vodu koliko da pokrije svinjske noge i ostavite da se kuva na tihoj vatri ispod poklopca dok ne bude potpuno gotovo - oko 3 sata. Možete kuvati na umerneoj vatri, štedite vreme, ali imajte u vidu da jelo bude ukusnije kada se priprema polako, na tihoj vatri. Dodajte vodu za vreme kuvanja i kad noge budu skoro gotove stavite suvo povrće.
5. Sipajte kuvanu leblebiju i tratufe, isečene na fine krugove ili izrendane. Kuvajte još 5-6 minuta. Gotovo jelo servirajte toplo.
Prijatno!