Način pripreme
Oljuštite luk i čenove belog luka, oljuštite šargarepu, operite limun i nakon toga odvojite samo žuti deo oštrim nožem i ljuštilicom za krompir.
Operite peršun, celer i ruzmarin.
Stavite sve sastojke u šerpu, bez svinjskih bataka.
Dodajte dovoljno hladne vode, nakon toga pripremite meso.
Stavite na vatru, ostavite da vri i nastavite da kuvate bujon 15 minuta.
U međuvremenu operite dobro svinjske noge, proverite da li nema tvrdih dlačica, u protivnom ćete morati da ih sagorite.
Začinite bujon sa solju, nakon toga dodajte svinjske noge.
Ostavite da provri i kuvjate oko sat i po vremen u svakom slučaju dok ne postanu nežni i krehki.
Servirajte ove aromatične svinjske noge sa maslinovim ekstra virign uljem, prstohvatom soli.
Možete servirati sa pestom od rukole, namažite ih. Uživajte!