Bogata pica sa srcem od kačkavalja

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
10/07/2019
"Čovek, koji ima dobro srce će sigurno pripremiti na veličanstven način ovu picu sa srcem od kačkavalja "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 150 g
  • mocarela - 125 g, sveža
  • mocarela - 125 g, zrela
  • sos od paradajza - 4 - 5 supenih kašika
  • šunka - 120 g ili drugi dimljeni file
  • origano - 1 kašičica
  • testo
  • brašno - 300 g (sa visokim sadržajem glutena) + za posipanje radne površine i za mešnju
  • voda - 170 ml
  • maslinovo ulje - 25 ml
  • kvasac - 10 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izmrvite kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i ostavite nekoliko minuta da nadođe-

2. Prosejte brašno u posudi i napravite udubljenje. U njega sipajte maslinovo ulje, so i nadošao kvasac. Zamesite glatko i elastično testo, ostavite ga pokriveno krpom 30-40 minuta ili dok se ne udvpstruči.

3. Oblikujte nadošlo testo na loptu i razvucite na tanku koru na brašnom posutoj radnoj površini ili direktno na sloju papira za pečenje.

4. Rasporedite kačkavalj, isečen na tanke trake, ostavite 4-5 cm od ivica, kasnije ih savijte ka unutra i učvrtite. Pređite oklagijom odozgo da biste spljeskali i istanjite maksimalno. Tako ćete dobiti koru za picu sa nadevom od kačkavalja.

4. Namažite površinu pice paradajz sosm, pospite origanom i odozgo poređajte komade sveže mocarele i kobasice. Završite posipajući zrelom mocarelom.

5. Pecite picu na 220 stepeni 15 minuta u prethodno ugrejanoj rerni.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar