Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Pamuk ružice sa srcem od čokolade

Pamuk ružice sa srcem od čokolade

Viktoria GeorgievaViktoria Georgieva
Početnik
153946
Pamuk ružice sa srcem od čokolade
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 9
13/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"I tako su za par minuta jedna za drugom nestale kiflice iz tanjira"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 120 ml, toplo
  • voda - 120 ml, topla
  • ulje - 120 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • so - 1/2 supene kašike
  • kvasac - 1 kesica od 7 g
  • brašno - 500 g
  • tečna čokolada
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejem sa solju, dodajem kvasac. Šećer rastvaram u toploj vodi i dodajem mleko i ulje.

U posudu u brašno sipam tečne sastojke i mešam drvenom kašikom dok se ne dobije lopta testa.

Vadim na nabrašnjenu površinu i mesim dok se ne dobiju mehurići po testu. Ostavljam da naraste na otprilike 50 minuta. Stavljam u rernu na 50°C i sa blago otvorenim vratašcima.

Posle narastanja pritiskam naraslo testo da izađe vazduh, i sečem na 5 lopti. Razvijam ih u okruglu koru i čašom sečem krugove koje ređam tako da se preklapaju.

Na kraju stavljam po malo čokolade i uvijam u rolat slatke kiflice. Ređam ružice u kalup za mafine. Nakon oblikovanja ostavljam na 10-15 minuta na sobnoj temperaturi.

Pre nego što ih stavim u rernu, mažem celim umućenim jajetom i s malo ulja. Rernu zagrevam na 210 °C na čijem dnu se nalazi posuda sa vodom - čaša.

Kada porumeni, pokrivam papirom za pečenje, smanjujem na 190 i pečem ukupno otprilike 55 minuta do sat vremena. Vadim iz rerne, prskam vodom ili premazujem maslacem.

Uvijam krpom i čekam da se ohladi. Onda ih vadim iz tepsije i nakon pet - deset munuta uvijam krpom i stavljam u kesu.

Od ovog testa je izašlo 12 komada pamuk ružica sa srcem od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: