Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Pamuk ružice sa srcem od čokolade

Pamuk ružice sa srcem od čokolade

ažurirano:
Viktoria GeorgievaViktoria Georgieva
Početnik
15594
Pamuk ružice sa srcem od čokolade
Fotografije: Viktoria Georgieva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"I tako su za par minuta jedna za drugom nestale kiflice iz tanjira."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 120 ml, toplo
  • voda - 120 ml, topla
  • ulje - 120 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • so - 1/2 supene kašike
  • kvasac - 1 kesica od 7 g
  • brašno - 500 g
  • tečna čokolada
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejem sa solju, dodajem kvasac. Šećer rastvaram u toploj vodi i dodajem mleko i ulje.

U posudu u brašno sipam tečne sastojke i mešam drvenom kašikom dok se ne dobije lopta testa.

Vadim na nabrašnjenu površinu i mesim dok se ne dobiju mehurići po testu. Ostavljam da naraste na otprilike 50 minuta. Stavljam u rernu na 50°C i sa blago otvorenim vratašcima.

Posle narastanja pritiskam naraslo testo da izađe vazduh, i sečem na 5 lopti. Razvijam ih u okruglu koru i čašom sečem krugove koje ređam tako da se preklapaju.

Na kraju stavljam po malo čokolade i uvijam u rolat slatke kiflice. Ređam ružice u kalup za mafine. Nakon oblikovanja ostavljam na 10-15 minuta na sobnoj temperaturi.

Pre nego što ih stavim u rernu, mažem celim umućenim jajetom i s malo ulja. Rernu zagrevam na 210 °C na čijem dnu se nalazi posuda sa vodom - čaša.

Kada porumeni, pokrivam papirom za pečenje, smanjujem na 190 i pečem ukupno otprilike 55 minuta do sat vremena. Vadim iz rerne, prskam vodom ili premazujem maslacem.

Uvijam krpom i čekam da se ohladi. Onda ih vadim iz tepsije i nakon pet - deset munuta uvijam krpom i stavljam u kesu.

Od ovog testa je izašlo 12 komada pamuk ružica sa srcem od čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: