Način pripreme
Brašno prosejem sa solju, dodajem kvasac. Šećer rastvaram u toploj vodi i dodajem mleko i ulje.
U posudu u brašno sipam tečne sastojke i mešam drvenom kašikom dok se ne dobije lopta testa.
Vadim na nabrašnjenu površinu i mesim dok se ne dobiju mehurići po testu. Ostavljam da naraste na otprilike 50 minuta. Stavljam u rernu na 50°C i sa blago otvorenim vratašcima.
Posle narastanja pritiskam naraslo testo da izađe vazduh, i sečem na 5 lopti. Razvijam ih u okruglu koru i čašom sečem krugove koje ređam tako da se preklapaju.
Na kraju stavljam po malo čokolade i uvijam u rolat slatke kiflice. Ređam ružice u kalup za mafine. Nakon oblikovanja ostavljam na 10-15 minuta na sobnoj temperaturi.
Pre nego što ih stavim u rernu, mažem celim umućenim jajetom i s malo ulja. Rernu zagrevam na 210 °C na čijem dnu se nalazi posuda sa vodom - čaša.
Kada porumeni, pokrivam papirom za pečenje, smanjujem na 190 i pečem ukupno otprilike 55 minuta do sat vremena. Vadim iz rerne, prskam vodom ili premazujem maslacem.
Uvijam krpom i čekam da se ohladi. Onda ih vadim iz tepsije i nakon pet - deset munuta uvijam krpom i stavljam u kesu.
Od ovog testa je izašlo 12 komada pamuk ružica sa srcem od čokolade.