Norveški jastozi u tiganju

11/07/2019
"Prefinjen delikates za prazničnu trpezu, zato što zaslužujete samo najbolje "
Priprema5 min.
Kuvanje8 min.
Ukupno13 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • norveški jastozi - 4 komada, veliki (200 - 250 g, svaki)
  • so - 4 supene kašike, ravne, u ljuspicama
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • limun - za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte veliki tiganj u koji mogu da stanu svi jastozi na jakoj vatri. Namažite dno sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja i pospite delom krupnije soli.

2. Stavitemorske plodove ravno, sa stomacima na gore, tako će se prvo pripremiti tvrća strana.

3. Pospite stomake sa još soli i maslinovog ulja - po kašiku na svakog jastoga.

4. Kuvajte 4 minuta i okrenite sa druge strane na još 2-3 minuta. Ako želite, okrenite kratko vremena i sa strane da se dobro pripreme, nemojte preterivati, nije potrebna duga termička obrada jer će tako izgubiti krtinu i kvalitet ukusa ako se pretera sa vremenom kuvanja.

5. Izvadite jastoga na tanjir i servirajte na prazničnoj trpezi sa limunom isečenim na četvrtine.

Jedite obavezno topl!

* Servirajte sa odgovarajućum priborom i kleštima sa kojima ćete lako slomiti tvrdi oklop i klešta u kojima se krije ukusno meso.

Nemojte propustiti da isisate sadržaj glave ovog morskog ploda pošto se tamo krije fantastičan miris mora.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar