Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Vrganji u tiganju sa maslacem

Vrganji u tiganju sa maslacem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Vrganji u tiganju sa maslacem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Ponekad su jedne pečurke u tiganju u potpunosti dovoljne za jedan ukusan ručak"

Potrebni sastojci

  • vrganji - 250 g, sveži (4 komada, veliki vrganji)
  • maslac - 50 g
  • beli luk - 4 čena
  • so - po ukusu
  • peršun - 3 struka
  • crni biber - 2 prstohvata
  • mladi luk - 2 - 3 zelena perca, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke i isecite ih na tanke kriškice po dužini. Pospite prstohvatom crnog bibera.

Zagrejte maslac sa kašikom maslinovog ulja i kada se istopi i počne da bubri stavite pečurke u jedan sloj.

Ako ne staju sve u tiganj, onda ih kuvajte iz dva puta. Cilj je da ne budu na gomilici.

Aromatične pečurke pržite na maslacu dok ne postanu prijatno zlatkaste sa obe strane. Posolite ih malo pre nego što ih izvadite iz tiganja.

Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.

Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.

Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: