Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Meze»Glazirana krilca sa susamom i čipsom od hleba

Glazirana krilca sa susamom i čipsom od hleba

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
322100216100
Glazirana krilca sa susamom i čipsom od hleba
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 2
11/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Hrskavi izazov, koji pije mnogo više piva, nego što ste spremili"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • kisela voda - 180 ml
  • soja sos - 40 ml
  • susam - za posipanje
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
  • Za čips
  • voda - 300 ml
  • brašno - 500 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • kvasac - 10 g, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i dodajte očišćena krilca od kože, posuta biberom i solju. Kuvajte desetak minuta - po ukus 5 minuta sa svake strane.

U posudi pomešajte kiselu vodu i soja sos, nakon toga ih dodajte u krilca i kuvajte još 15-20 minuta. Dodajte susam i smanjite temperaturu. Kuva se dok sos ne ispari i dok se meso ne glazira.

U posudi rastvorite kvasac u mlakoj vodi zajedno sa šećerom. Dodajte suve sastojke i zamesite meko testo. Ostavite ga da naraste oko sat.

Razvijte u veoma tanku koru i isecite tanke tračice. Namažite maslinovim uljem i pospite začinima po ukusu.

Preklopite tračice i pecite na papiru za pečenje dok ne porumene.

Gotov čips može da se servira kako sa krilicma, tako i odvojeno :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: