Kalcone sa šunkom i ananasom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/07/2019
"Dajte šansu ovoj pici kalcone da vas prijatno iznenadi aromatičnim nadevom od šunke i ananasa "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • brašno - 400 g + za posipanje radne površine i dodatno mešenje
  • kvasac - 20 g, živ
  • voda - 210 ml
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašika
  • ZA NADEV
  • ananas - 100 - 150 g, svež ili iz konzerve
  • šunka - 180 g
  • mocarela - 125 g, sveža
  • mocarela - 180 g, zrela
  • paradajz sos - 6 kašika
  • origano - 2 kašike, suv
  • bosiljak - 1 kašika, suvi
  • jaja - 2 komada
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite kvasac i šećer u blago zagrejanoj vodi. Pokrijte krpom i sačekajte da naraste 7-8 minuta.

2. Prosejte brašno u posudu i napravite udubljenje, u koje sipate maslinovo ulje, so i narasli kvasac. Zamesite elastično i glatko testo, dodajući malo brašna, dok ne prestane da se lepi. Oformite u loptu i stavite u namazanu posudu. Ostavite da raste u toploj prostoriji 1 sat pokriveno krpom.

3. Naraslo testo podelite na dva jednaka dela i svaki razvijte u koru - tanku, ali ne previše, da se ne iskida. Namažite paradajz sosom, ne dolazeći do ivice i pospite začinima.

4. Isecite svežu mocarelu na kocke, a zrelu narendajte. I ananas i šunku isecite na parčiće.

5. Rasporedite preko pice parčiće i za završnicu razbijte po jedno jaje na svaku (može i po dva, ako želite).

6. Poklopite u obliku polu meseca pice i krajeve pritisnite dobro i namažite blago pomoću četke sa malo vodice.

7. Ispecite kalcone u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar