Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Predjelo za goste sa dimljenim lososom

Predjelo za goste sa dimljenim lososom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8162713k269
Predjelo za goste sa dimljenim lososom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
20/01/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Predjelo za goste sa dimljenim lososom je praznik ukusa i svih čula ​"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • krompir - 4 komada
  • dimljeni losos - 100 g
  • so
  • biber - 1/4 kašičice, mleveni
  • sok od limuna - 1 kašika
  • mirođija - 3 grančice
  • majonez - 4 kašike
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i krompir se skuvaju u slanoj vodi.

Jedno kuvano jaje se odvoji, a druga se zajedno sa krompirom oljušte i narendaju na krupno u posudi.

Dimljeni losos isecite na male komade i dodajte u posudu.

Salata od lososa je začinjena solju, mlevenim biberom, sveže ceđenim sokom od limuna i sitno seckanom mirođijom.

Na kraju se dodaje majonez i sve se promeša. Predjelo se stavlja u frižider i vadi neposredno pre serviranja.

Porcije prazničnog predjela formiraju se uz pomoć prstena.

Stavlja se na sredinu tanjira, puni se ohlađenom smesom, a preostalo kuvano jaje se narenda na riblju salatu.

Predjela za goste sa dimljenim lososom su ukrašena zelenom maslinom umotanom u komad lososa i grančicama mirođije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: