Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa živim kvascem

Integralni hleb sa živim kvascem

KrasiKrasi
Početnik
9249
Integralni hleb sa živim kvascem
Fotografije: Krasi
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Zato što zdrava ishrana treba da bude na prvom mestu"

Potrebni sastojci

  • voda - 330 ml, mlaka
  • morska so - 1 kašičica
  • med - 1 kašičica (šećer)
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • kvasac - 150 ml, živ, integralan (ražani)
  • integralno brašno - 450 g
  • brašno - 100 - 150 g, belo
  • laneno seme - 2 kašike, mleveno
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre aktiviramo kvasac sa 100 ml vode i brašna oko 70-100 g što oduzima oko 2-3 sata u zavisnosti od toplote prostorije.

U posudu dodajemo mlaku vodu, masnoću i ostale sastojke. Uključujemo na program mešenje oko 10 minuta. Isključujemo.

Ostavljamo da naraste oko 5-6 sati. Ponovo uključujemo uređaj za mešenje testa oko 5 minuta. Ostavljamo opet da naraste oko 1-2 sata.

Odozgo posipamo brašnom i oštrim nožem pravimo razreze. Uključujemo na program pečenje 1 sat i biramo opciju za prepečenu koricu (po želji). I rezultat je ukusan, aromatičan i zdrav hleb.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: