Kiš sa prazilukom i bademima

Kiš sa prazilukom i bademima

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
759
903
13/07/2019
"I ako do sada niste probali kiš, počnite odmah sa ovim - on će biti razlog da se zaljubite u francusku kuhinju"
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Maslac testo sa jajima
  • brašno - 2 šolje (300 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 1/2 šolje (125 g), na parčiće
  • voda - 4 - 6 kašika, ledena
  • žumanca - 2 komada
  • Nadev
  • praziluk - 3 struka, beli deo, na sitno
  • maslac - 2 kašike
  • voda - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • jaja - 3 komada
  • pavlaka - 1/2 šolje (125 ml)
  • sveže mleko - 1/2 šolje (125 ml)
  • bademi - 2/3 šolje (60 g), isečeni
  • parmezan - 2/3 šolje (80 g), narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno i so se proseju. Koristi se blender da se umuti maslac dok smesa ne zaliči na mrvice. Dodaju se voda i žumanca, ako se pravi testo za kolače sa jajima.

Mesi se brzo, da se dobije tvrdo testo. Testo se ostavlja u frižider oko 1 sat. Rerna se prethodno ugreje do 200 stepeni. Spremi se kalup za pečenje prečnika 24 cm.

Umute se jaja, mleko, so. Testo se razvija u 3 tanke kore, isečene u skladu sa kalupom za pečenje. Jedna trećina testa se stavlja tako da prekrije dno i kalup za pečenje.

Posipa se sa pola badema i parmezanom. Pokriva se drugom korom i preostalim bademima i parmezanom. Dodaje se i treća kora preko koje se raspoređuje luk i prelivca se smesom od jaja. Peče se oko 45 minuta, ili dok testo ne promeni boju u zlatasto braon.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar