Posna torta

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Posna torta
Fotografije: Veca
5 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
100 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Izreka Još malo pa nestalo smišljena je upravo za ovaj kolač"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g, mleven postan
  • slatka pavlaka - 500 ml, posna
  • margarin - 150 g, postan (za mazanje)
  • šećer u prahu - 150 g
  • višnje - 500 g, zamrznute
  • šlag - 200 g, postan
  • voda - 200 ml, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati slatku pavlaku i sve dobro izmiksati. Posebno, mikserom umutiti šlag sa hladnom vodom.

Mleveni keks staviti u dublju posudu, dodati slatku pavlaku i mrzle višnje. Sve izmešati. Dodati 4 kašike šlaga, izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Obruč staviti na tacnu i ravnomerno rasporediti pripremljenu smesu. Ostaviti na sat vremena u frižider.

Tortu izvaditi iz frižidera, naneti šlag i vratiti u frižider (najbolje je da odstoji do sutradan). Skinuti obruč.

Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: