Pileći file u tiganju sa medom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8523
3
14/07/2019
"Očaraće vas ukusom, očaraće vas aromom i nećete želeti da probate drugu piletinu, obećavamo vam "
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 533
  • Pregledi tokom meseca875
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • maslac - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • med - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - za potapanje fileta
  • ulje - nekoliko kašika za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo piletinu na tanko, posipamo solju i biberom. Ostavljamo malo da upije, potopimo u brašno i zapržimo u malo masnoće dok ne bude gotovo.

Nakon što su gotovi svi fileti vadimo ulje iz tiganja, stavljamo maslac i zapržimo sitno isečen beli luk. Nakon što se zaprži beli luk dodajemo sirće, soja sos i med.

Ostavljamo da se zgusne sos i vraćamo piletinu u tiganj, pri čemu okrećemo često da upije sos.

Nakon 2-3 minuta sklanjamo sa ringle i uživamo u rezultatu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar