Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa medom, senfom i maslinovim uljem

Pileći file sa medom, senfom i maslinovim uljem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pileći file sa medom, senfom i maslinovim uljem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
2
"Nema potrebe da vam poželimo prijatno jelo, sigurni smo da je toliko ukusno da ćete odmah olizati tanjir"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • senf - 5 kašika
  • med - 4 kašike, tečni
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • so - po ukusu
  • ruzmarin - 2 grančice
  • biber - po ukusu
  • sveže mleko - za potapanje piletine
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file, opran i osušen, natrljajte biberom i nakon toga prelijte svežim mlekom - tek toliko da ga prekrije. Stavite grančice ruzmarina između mesa ili jednostavno odozgo, uvijte streč folijom i ostavite tokom jedne noći u frižideru.

Sledećeg dana, pre nego što spremite jelo. koje je tako brzo i lako, izvadite posudu sa meso 30 minuta na sobnu temperaturu.

Za to vreme promešajte dobro med i senf, možete da koristite dižonski ili retro - kako vam se sviđa, sa oba ispada sjajno.

Za više sosa možete da povećate količinu ili da kuvate - ako želite da preovlada slatki ukus, da stavite naravno med i senf.

Pileće meso i ruzmarin izvadite iz mleka i osušite. Isecite file na parčiće, ne mnogo debele i posolite, a listiće začina iskidajte, bacajući stabljiku.

Zagrejte kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri i zapecite parčiće mesa, dok ne počnu lagano da dobijaju boju. Stavite i maslac u kuvajte još minut, nakon toga dodajte smesu od meda i senfa i ruzmarina.

Smanjite temperaturu odmah i mešajući kuvajte još 2-3 minuta.

Ostavite sa strane još 2-3 minuta pod poklopcem, da se slegnu ukusi i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: