Način pripreme
Pileći file, opran i osušen, natrljajte biberom i nakon toga prelijte svežim mlekom - tek toliko da ga prekrije. Stavite grančice ruzmarina između mesa ili jednostavno odozgo, uvijte streč folijom i ostavite tokom jedne noći u frižideru.
Sledećeg dana, pre nego što spremite jelo. koje je tako brzo i lako, izvadite posudu sa meso 30 minuta na sobnu temperaturu.
Za to vreme promešajte dobro med i senf, možete da koristite dižonski ili retro - kako vam se sviđa, sa oba ispada sjajno.
Za više sosa možete da povećate količinu ili da kuvate - ako želite da preovlada slatki ukus, da stavite naravno med i senf.
Pileće meso i ruzmarin izvadite iz mleka i osušite. Isecite file na parčiće, ne mnogo debele i posolite, a listiće začina iskidajte, bacajući stabljiku.
Zagrejte kašičice maslinovog ulja na jakoj vatri i zapecite parčiće mesa, dok ne počnu lagano da dobijaju boju. Stavite i maslac u kuvajte još minut, nakon toga dodajte smesu od meda i senfa i ruzmarina.
Smanjite temperaturu odmah i mešajući kuvajte još 2-3 minuta.
Ostavite sa strane još 2-3 minuta pod poklopcem, da se slegnu ukusi i servirajte.
Prijatno!