Način pripreme
Ovaj čizkejk se priprema veoma brzo, a rezultat je uvek mnogo dobar.
Počnite tako što sameljete keks u blenderu ili ga izmrvite u kesi uz pomoć oklagije. Ratopite maslac i pomešajte sa keksom dok ne dobijete vlažne mrvice. Nakon toga sipajte smesu u kalup sa dnom koje se skida (18-20 cm). Napravite koru pritiskajući.
Stavite u frižider na 20 minuta, a za to vreme pripremite krem.
Potopite želatin u 50 ml hladne vode dok ne nabubri.
U posudi pomešajte krem sir i šećer u prahu i mešajte dok ne dobijete gladak krem. Nakon toga dodajte kisleu pavlaku. Ponovo promešajte.
U posudu na pari stavite želatin dok se ne rastvori. Voda ne treba da provri.
Dodajte u njega smesu za krem, promešajte i sipajte smesu preko hladne i stvrdnute kore.
Na kraju dodajte 2 supene kašike čie. Promešajte i stavite u frižider na 2 sata.
Nakon što se krem stvrdne dodajte slatko, takođe u njega možete da stavite 5 g želatina, kao što sam ja uradila, ali i ne morate. Ako odlučite da napravite sa želatinom, prvo ga potopite u 50 ml hladne vode i posle rastopite na pari, nakon toga dodajte ue slatko. Stavite u frižider na još jedan sat.
Vaš čizkejk bez pečenja je gotov za konzumiranje, bez, jednostavn i veoma ukusan.
Neka vam je slatko!