Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Lagani čizkejk od bundeve sa krem sirom

Lagani čizkejk od bundeve sa krem sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Lagani čizkejk od bundeve sa krem sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
02/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
8
"Osim da naručimo nekoliko parčeta ovog čizkejka od bundeve, šta drugo možemo da uradimo?"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • kakao keksići - 150 grama
  • maslac - 70 grama
  • orasi - 30 - 40 grama
  • za čiz krem
  • jaja - 2 komada
  • bundeva - 200 grama (pire pečene bundeve)
  • smeđi šećer - 90 grama
  • krem sir - 250 grama
  • muskatni oraščić - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba da ispečete bundevu s malo smeđeg šećera i da je pasirate.

Sameljite u blenderu kakao keksiće dok se ne dobiju fine mrvice. Usitnite ili direktno sameljite orahe. Posebno istopite maslac.

Pomešajte ova tri sastojka veoma dobro i sipajte u kalup sa padajućim dnom (prečnik 18-20 cm). Nakon toga veoma dobro pritisnite kako biste oblikovali koru od keksića.

Stavite je da se ispeče za desetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

U međuvrem, enu pripremite krem od bundeve. Mikserom umutite krem sir pomešan sa šećerom.

Razbijte jaja jedno za drugim, tako što nakon svakog dobro mešate i tek tada dodajete sledeće.

Na kraju dodajte pire od bundeve i nabrojane začine. Mešajte špatulom i sipajte na koru.

Vratite čizkejk u rernu i pecie otprilike sat vremena. Nakon toga isključite rernu, blago otvorite vratašca tako što ostavite kolač unutra na još tridesetak minuta.

U potpunosti ohladite, isecite i poslužite.

Lagani čizkejk od bundeve sa krem sirom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: