Carske đuvečare

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
16/07/2019
"Teška je carska kruna, ali sa sigurnošću vredi žrtva, kad pomislimo kakve carske đuvečare dobijaju u zamenu "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečara sipamo biljno ulje.

Krompir i slaninu sečemo na srednje parčiće, kobasicu na tanke kriške koje prepolovimo.

Paprike sečemo na tračice, a sir namrvimo na krupne komadiće. Spomenute sastojke podelim na tri dela.

Salca od paradajza podelimo na dva dela.

Prvi rasporedimo na dno glinenih posuda, a drugi deo iskoristimo za preliv jela. U njega stavljamo kašičicu šećera da balansira kiselost paradajza.

Poređamo sastojke redom - krompir, sir, kobasicu, slaninu, papriku, narendan kačkavalj. Završavamo parčetom topljenog sira i poređamo parčiće lukanke.

Prelivamo paradajzom i telećim bujonom.

Pečemo carske đuvečare u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Desetak minuta pre nego što ih izvadimo, razbijamo jaja i dopečemo 3 minuta dok ne bude gotovo.

Aranžiramo sa svežim granicama peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar