Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Koh»Čokoladni koh sa glazurom

Čokoladni koh sa glazurom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Čokoladni koh sa glazurom
Fotografije: Veca
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako nas pitate, odmah pripremite duplu dozu, za svaki slučaj"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 8 kašika
  • mleko - 12 kašika
  • ulje - 12 kašika
  • brašno - 8 kašika
  • kakao - 3 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za preliv
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 12 kašika
  • Za glazuru
  • mleko - 50 ml
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 90 g
  • čokolada za kuvanje - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Mikserom umutiti belanca i šećer, dodati žumanca i mutiti. Zatim dodati ulje i mleko neprekidno muteći mikserom.

Zatim mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa kakao prahom i praškom za pecivo. Izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pouljen i brašnom posut pleh. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za preliv: Zagrejati mleko i šećer, pa vrućim prelivom preliti dobro ohlađenu koru.

Za glazuru: U šerpicu sipati mleko, dodati šećer i staviti na vatru. Kad provri dodati maslac i čokoladu za kuvanje. Kuvati dok se sastojci ne sjedine. Kada smesa postane glatka, preliti njome kolač. Ostaviti da se ohladi.

Čokoladni koh sa glazurom seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: