bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita od Bundeve»Bundevara sa gotovim korama, orasima i cimetom

Bundevara sa gotovim korama, orasima i cimetom

ZoritsaZoritsa
Početnik
666624k83
Bundevara sa gotovim korama, orasima i cimetom
Fotografije: Zoritsa
1 / 9
18/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Svaki praznik je odličan povod da pripremite sočnu bundevaru sa gotovim korama, orasima i cimetom, samo kažemo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • bundeva - 1 kg
  • orasi - 200 g
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 250 g
  • cimet - 1 kašičica u prahu
  • vanila - 2 kesice
  • šećer u prahu - za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu odsecite, uz pomoć kašike očistite od semenki, oljuštite i isecite na komade. Komade bundeve izrendajte krupnije.

U duboki i široku tiganj u polovini ulja dinstajte bundevu, mešajte periodično dok ne omekša. Skinite sa vatre i dodajte šećer, cimet, vanilu i krupnije isečene orahe.

Uzmite po dve kore za pitu i namažite uljem. Stavite od nadeva na kore i uvijte. Prebacite u prethodno namazan pleh.

Bundevaru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni 40-45 minuta dok ne porumeni.

Kad izvadite iz rerne, naprskajte sa malo hladne vode i pokrijte krpom.

Prilikom serviranja, bundevaru sa gotovim korama po želji možete posuti šećerom u prahu.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: