Način pripreme
Istopi se maslac zajedno sa maslinovim uljem. Bundeva se ne renda na rende, već se stavlja u blender na male kocke i uključi se na deset sekundi, ali ne da se sasvim pasira, već da se osećaju i parčiči. U nju dodajemo orahe, suvo grožđe i cimet.
Uzimam jednu koru i namažemo je dobro pomoću četke. Ostavljam je sa strane. Drugu koru takođe namažem i pokrivam prvom i tako do pet kora. Na dugu stranu namazanih kora obilno posipam nadevom i kašikom dodajem šećer po ukusu, u mom slučaju oko tri i po kašike.
Bundevara treba da bude slatka. Uvijam u rolnu, ali ne mnogo stegnut, da bi mogao dobro da se ispeče i nadev. Poređam rolne u namazanu posudu za pečenje.
Peče se na 180 stepeni oko 20-25 minuta sa ventilatorom. Ohladi se i posipa šećerom u prahu. Serviram sa kuglom umućene pavlake.