Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa gotovim korama i mućenom pavlakom

Bundevara sa gotovim korama i mućenom pavlakom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Bundevara sa gotovim korama i mućenom pavlakom
Fotografije: marcheva14
1 / 3
24/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Bugarski recept za bundevaru predivnog ukusa i arome zlatne jeseni"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 125 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • bundeva - 500 g
  • orasi - 3 šake (isečeni na krupno)
  • cimet - 1/2 kašičice
  • suvo grožđe - 3 šake, prethodno natopljeno u rumu
  • šećer - po ukusu (kristal)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopi se maslac zajedno sa maslinovim uljem. Bundeva se ne renda na rende, već se stavlja u blender na male kocke i uključi se na deset sekundi, ali ne da se sasvim pasira, već da se osećaju i parčiči. U nju dodajemo orahe, suvo grožđe i cimet.

Uzimam jednu koru i namažemo je dobro pomoću četke. Ostavljam je sa strane. Drugu koru takođe namažem i pokrivam prvom i tako do pet kora. Na dugu stranu namazanih kora obilno posipam nadevom i kašikom dodajem šećer po ukusu, u mom slučaju oko tri i po kašike.

Bundevara treba da bude slatka. Uvijam u rolnu, ali ne mnogo stegnut, da bi mogao dobro da se ispeče i nadev. Poređam rolne u namazanu posudu za pečenje.

Peče se na 180 stepeni oko 20-25 minuta sa ventilatorom. Ohladi se i posipa šećerom u prahu. Serviram sa kuglom umućene pavlake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: