Način pripreme
Ugrejte mleko u šerpi i dodajte šećer, mešajte dok se ne rastvori.
U posudi umutite jaja i dodajte vanilin šećer, griz, skrob i rendanu koru od pomorandže, nakon svakog dodatog sastojka mešajte.
Sipajte od mleka u smesu od jaja, mešajte i dodajte u mleko, ponovo promešajte. Stavite šerpu na umerenu vatru i kuvajte uz neprestano mešanje dok krem ne počne da se zgušćuje.
Skinite šerpu sa vatre i dodajte maslac, isečen na kockice, mešajte dok se potpuno ne rastopi.
U pleh, namazan maslacem i posut grizom sipajte krem.
Posebno umutite jaja, dodajte vodu i šećer, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Prelijte pitu dobijenom smesom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnu koricu.
Komentari