Pileće džigerice na seoski način iz rerne

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
19/07/2019
"Sočne džigerice, jednostavno pripremljene u rerni - sada vam treba samo jedan topao hleb i dobro društvo da uživate u jelu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 376
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, velike
  • paradajz - 700 ml, sterilizovan
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 60 ml
  • brašno - za valjanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice i dobro ih osušite. Uvaljajte jednu po jednu u brašno i poređajte u pleh, namazan uljem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 250 stepeni i pecite dok sečete povrće.

Isecite luk na polumesec, beli luk i paprike na ivice. Izvadite pleh sa pečernim džigericama i odozgo stavite povrće.

Posolite i pospite biberom i čubrom po ukusu i prelijte jelo paradajz, u koji ste pre toga dodali kašičicu šećera, to se radi da bi se smanjila kiselina paradajza.

Sipajte čašu belog vina (može i voda) i vratite pleh u rernu.

Pecite pileće džigerice na seoski način oko 40 minuta na 250 stepeni, povremeno promešajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar