Veoma ukusan kačkavalj sa tikvicom i paprikom iz rerne

20/07/2019
"Da li vam je dosadio običan pohovani kačkavalj - onda je ova ukusna varijanta sa tikvicama i šunkom baš za vas "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • tikvice - 1 srednje veličine
  • sveže mleko - 180 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 ravna kašičica
  • sir - 50 g, mrvljeni
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
  • paprike - 4 - 5 tanke trake, zelena
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • belo brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • maslac - 1 kockica, za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu i izrenmo, posipamo solju i ostavljamo u tanjuru.

U posudi umutimo jaja žicom. Dodajemo sveže mleko, so, mrvljeni sir, rendani kačkavalj, kockice isečene paprike o dobro oceđene tikvice.

Na kraju sipamo brašno i prašak za pecivo, promešamo da dobijemo gustu gašu. Sipamo smesu u mali kalup za kuglof, namazan maslacem, sipamo smesu.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju, na kraju uključujemo i ventilator.

Vadimo i kad se ohladi sečemo. Veoma je ukusan za doručak, ali i za ručak.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar