Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Postan grašak u kukeru

Postan grašak u kukeru

Postan grašak u kukeru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
16/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Za neke jednostavno grašak, za druge najukusnija lagana večera - stvar izbora"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 500 g, zamrznut
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • krompir - 2 komada
  • so
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite šerpu na režim prženje i sipajte 2 kašike ulja.

Izdinstajte luk i šargarepu, isečene na sitno. Dodajte krompir i grašak.

Sačekajte 5 minuta i stavite alevu papriku, a nakon minut - i paradajz pire.

Sipajte vodu i dodajte so, biber i beli luk.

Isključite program prženje i uključite kuvanje pod pritiskom.

Uključite ovaj program za janiju od graška 15 minuta i zatvorite poklopac.

Nakon što istekne vreme, otvorite i pospite posni grašak u kukeru mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: