Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Punjeni Patlidžan»Patlidžani punjeni povrćem

Patlidžani punjeni povrćem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Patlidžani punjeni povrćem
Fotografije: Doni Niki
1 / 3
26/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Patlidžani punjeni povrćem - sa zadovoljstvom ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 3 komada
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 čenova
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 velik
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam, iseckala ivice od kore patlidžana pomoću gulilice.

Isekla sam ih na dva dela, posolila i premazala maslinovim uljem, nakon čega sam ih stavila u rernu da se zapeku na otprilike 30 minuta. Kada se malo ohlade, izdubi se njihova unutrašnjost.

U šerpi sam propržila luk, beli luk, jednu izrendanu šargarepu. Dodala sam papriku iseckanu na kockice, izdubljeni deo patlidžana i jedan oguljen i iseckan na kockice paradajz.

Sipala sam 1 šolju tople vode i ostavila sam da malo vri 5 minuta.

Začinila sam solju, crnim biberom, alevom paprikom, čubrom i peršunom i ovom smesom sam napunila patlidžane.

Višak smese sam rasporedila u tepsiju, dosula sam još malo vode i stavila ukusne punjene patlidžane u zagrejanu rernu na 20 minuta.

Gotove patlidžane punjene povrćem sam posula peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti