Način pripreme
Oprala sam, iseckala ivice od kore patlidžana pomoću gulilice.
Isekla sam ih na dva dela, posolila i premazala maslinovim uljem, nakon čega sam ih stavila u rernu da se zapeku na otprilike 30 minuta. Kada se malo ohlade, izdubi se njihova unutrašnjost.
U šerpi sam propržila luk, beli luk, jednu izrendanu šargarepu. Dodala sam papriku iseckanu na kockice, izdubljeni deo patlidžana i jedan oguljen i iseckan na kockice paradajz.
Sipala sam 1 šolju tople vode i ostavila sam da malo vri 5 minuta.
Začinila sam solju, crnim biberom, alevom paprikom, čubrom i peršunom i ovom smesom sam napunila patlidžane.
Višak smese sam rasporedila u tepsiju, dosula sam još malo vode i stavila ukusne punjene patlidžane u zagrejanu rernu na 20 minuta.
Gotove patlidžane punjene povrćem sam posula peršunom.