Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Veoma ukusan kačkavalj sa tikvicom i paprikom iz rerne

Veoma ukusan kačkavalj sa tikvicom i paprikom iz rerne

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76191k
Veoma ukusan kačkavalj sa tikvicom i paprikom iz rerne
Fotografije: VIOLETA MATEVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li vam je dosadio običan pohovani kačkavalj - onda je ova ukusna varijanta sa tikvicama i šunkom baš za vas"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • tikvice - 1 srednje veličine
  • sveže mleko - 180 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - 1 ravna kašičica
  • sir - 50 g, mrvljeni
  • kačkavalj - 100 g, izrendan
  • paprike - 4 - 5 tanke trake, zelena
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • belo brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • maslac - 1 kockica, za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvicu i izrenmo, posipamo solju i ostavljamo u tanjuru.

U posudi umutimo jaja žicom. Dodajemo sveže mleko, so, mrvljeni sir, rendani kačkavalj, kockice isečene paprike o dobro oceđene tikvice.

Na kraju sipamo brašno i prašak za pecivo, promešamo da dobijemo gustu gašu. Sipamo smesu u mali kalup za kuglof, namazan maslacem, sipamo smesu.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju, na kraju uključujemo i ventilator.

Vadimo i kad se ohladi sečemo. Veoma je ukusan za doručak, ali i za ručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: