Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem u mlečnom sosu

Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem u mlečnom sosu

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem u mlečnom sosu
Fotografije: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Omiljene i malim i velikim, punjene paprike plivaju u svojim vodama u ovom raskošnom mlečnom sosu"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 - 15 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 300 g
  • so - po ukusu
  • biber
  • nana
  • čubar
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • brašno - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistimo i operemo.

U šerpi propržimo rendanu šargarepu, sitno iseckan luk i paradajz.

Dodajemo mleveno meso, nakon što se proprži sipamo oprani pirinač. Sipamo jednu šolju vode, nakon što je pirinač upije skidamo sa vatre.

Začinimo solju i začinima.

Paprike punimo, poređamo u namazan pleh, dodajemo vodu.

Punjene paprike pečemo na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Sos za punjene paprike se priprema tako što u šerpu sipamo mleko i brašno. Stavljamo na umerenu vatru da provri.

Dodajte sos koji se odovjio od pečenja paprike. Dodajemo umućeno jaje, sos neprestano mešamo dok se ne zgusne.

Gotov soso sipamo u pleh u punjene paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: