Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjene paprike u mlečnom sosu

Punjene paprike u mlečnom sosu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Punjene paprike u mlečnom sosu
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
11/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Punjene paprike smo svi jeli, ali ovako ukusne punjene paprike sa mlečnim sosom nismo probali, časna reč"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • pirinač - 130 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • čubar
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • za sos
  • kiselo mleko - 400 g
  • brašno - 1 kašika
  • jaja. 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite mleveno meso. Dodajte luk i šargarepu. Kad se zaprže dodajte pirinač i paradajz pire. Dodajte začine i sipajte vodu. Isecite papriku na dva dela. Kada je nadev skoro gotov i voda isparila napunite paprike.

Poređajte ih u tepsiju, a na svaku papriku stavite dve kriške paradajza. Sipajte vodu i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta. Izvadite ih i pospite kačkavaljem. Vratite u rernu na nekoliko minuta. Umutute jaja sa mlekom i brašnom.

Sipajte tečnost u kojoj ste pekli parike, (ako nije dovoljno, sipajte još). Zagrejte na vatri i kuvajte oko 10 minuta. Dodajte so i biber po ukusu. Paprike servirajte na sosu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2
50
40
30
21
10
Oceni: