Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa kiselim mlekom i želatinom

Keks torta sa kiselim mlekom i želatinom

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
561628717
Keks torta sa kiselim mlekom i želatinom
Fotografije: Petya Toskova
6 / 7
22/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
8
"Želeli smo tortu koja će biti mnogo ukusna i lagana - i dobili smo je"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g
  • kiselo mleko - 1 1/2 kofica
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 250 g
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • burbon vanilin šećer - 1 kesica
  • slatko - 3 supene kašike (po vašem izboru)
  • želatin - 1 kesica
  • sveže mleko - 50 ml
  • pomorandža - za ukras
  • kokosovo brašno
  • šarene loptice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo kiselo mleko, kiselu pavlaku, krem sir, vanilin šećer, braon šećer i stavljamo slatko (ja koristim od pomorandžinih korica). Rastvorimo želatin prema uputstvu na pakovanju na pari i dodajemo u krem.

Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.

U kalup za tortu izmrvimo polovinu keksa, dodajemo sveže mleko i prstima pritiskamo prem dnu da dobijemo koru, dodajemo i krem i posle ponovo keks i odozgo stavljamo ponovo krem.

Ukrašavamo po izboru.

Stavite tortu na oko 2 sata u komoru da se stegne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: