Pečeni patlidžan na grčki način iz rerne

23/07/2019
"Nemojte ni pomisliti da jedete patlidžan na drugačiji način - na grčki iz rerne je najukusniji "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 086
  • Pregledi tokom meseca342
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na dva dela po dužini i oštrim nožem napravite dijagonalne proreze po unutrašnjosti.

Pospite proreze solju i ostavite u đevđiru, okrenute na dole 15 minuta. Nakon toga lagano pritisnite i ocedite rukama sok koji se odvojio.

Stavite čamce od patlidžana u pleh, obložen papriom za pečenje, prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta sa obe strane.

Izvadite pečeni patlidžan i svaku polovinu stavite sa unutrašnjosti na gore u odgovarajući tanjir za serviranje.

U posudu isecite sir na kockcie. Paradajz oljuštite i isecite takođe na kockice.

Pomešajte paradajz i sir, u njih dodajte masline bez koštica, isečene na krugove, iseckani beli luk i peršun. Promešajte.

Rasporedite preko punjenog patlidžana.

Pospite solju i maslinovim uljem po ukusu ovaj patlidžan na grčki način.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar