Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brza Predjela»Pohovani beli patlidžan na grčki način

Pohovani beli patlidžan na grčki način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452842k111
Pohovani beli patlidžan na grčki način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
23/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Prijatno uz najukusniji pohovani patlidžan na grčki način"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada, mali, beli
  • brašno
  • voda - ledena
  • paradajz - 4 komada
  • sušeni luk - 2 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • peršun
  • ulje
  • šećer - 2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo ukusno brzo jelo patldižan se opere mnogo dobro.

Sklanjaju se drške i iseku se na krugove, ne ljušte se. Kora belih patlidžana je tanka i pri prženju postaje hrskava.

Stavljaju se u hladnu vodu sa solju na 30 minuta.

Paradajz se opere veoma dobro i narenda se na rende.

Sušeni luk se dinsta u ulju.

Dodaje se paradajz, koji se zaprži dok ne omekša i voda ne ispari.

Beli luk se seče na sitno i dodaje se u paradajz.

Dodaje se šećer i so.

Kuvanje se nastavlja 10 minuta.

Nakon što je sos gotov dodaje se peršun isečen na sitno.

Patlidžan se ocedi od vode, uvalja se u brašno, potapa se ponovo u ledenu vodu, nakon toga se ponovo uvalja u brašno.

Pohovan patlidžan se stavlja u zagrejano ulje i posle na kuhinjski ubrus da se ocedi od masnoće.

Pohovan beli patldižan na grčki način se servira sa sosom od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti