Jednostavna francuska seoska torta sa medenim korama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
26/05/2019
"I subota je dovoljan povod, da napravite laganu francusku seosku tortu sa medenim korama "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 2 paket, za tortu, medene (iz prodavnice)
  • kondenzovano mleko - 1 konzerva, karamel (iz ruske prodavnice)
  • kisela pavlaka - 2 velike čaše
  • slatko od borovnica - za mazanje
  • orašasti plodovi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kiselu pavlaki zajedno sa karamel kondenzovanim mlekom da se dobro pomešaju.

Na odgovarajuću podlogu ili na držač za tortu stavite jednu koru i namažite kremom. Rasporedite i deo slatka od borovnica.

Sledi još jedna kora krem, druga kora krem i slatko. I tako se po redu stavlja slatko dok se sastojci ne potroše.

Skorz odozgo treba da se završi samo sa kremo. Posipate obilno mlevenim orašastim plodovima.

Ja sam imala orahe, izlomljene, skoro mlevene. Torta se ostavlja bar tokom jednog dana u frižideru, da se napoje kore.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar