Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Jednostavna francuska seoska torta sa medenim korama

Jednostavna francuska seoska torta sa medenim korama

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10430569
Jednostavna francuska seoska torta sa medenim korama
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
16
"I subota je dovoljan povod, da napravite laganu francusku seosku tortu sa medenim korama"

Potrebni sastojci

  • kore - 2 paket, za tortu, medene (iz prodavnice)
  • kondenzovano mleko - 1 konzerva, karamel (iz ruske prodavnice)
  • kisela pavlaka - 2 velike čaše
  • slatko od borovnica - za mazanje
  • orašasti plodovi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kiselu pavlaki zajedno sa karamel kondenzovanim mlekom da se dobro pomešaju.

Na odgovarajuću podlogu ili na držač za tortu stavite jednu koru i namažite kremom. Rasporedite i deo slatka od borovnica.

Sledi još jedna kora krem, druga kora krem i slatko. I tako se po redu stavlja slatko dok se sastojci ne potroše.

Skorz odozgo treba da se završi samo sa kremo. Posipate obilno mlevenim orašastim plodovima.

Ja sam imala orahe, izlomljene, skoro mlevene. Torta se ostavlja bar tokom jednog dana u frižideru, da se napoje kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: