Krompirići sa slaninom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
25/07/2019
"Zimski krompirići za one od vas koji ne smatraju slaninu neprijateljem čovečanstva broj jedan "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • slanina - 150 - 200 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere se i seče se na kriške (kriške se ne odsecaju do kraja). Nakon što smo isekli krompir stavljamo ga u duboku posudu, posipamo solju, uljem, biberom, alevom paprikom i čubrom i mešamo da se dobro začini sav krompir.

Nakon toga poređamo krompir u posudu za pečenje (razrezima na gore) i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Nakon toga izvadimo posudu iz rerne, stavljamo između svih kriški po jedno parčence isečene slanine i vraćamo posudu u rernu na još 10-15 minuta na 200 stepeni.

Nakon što je krompir ispečen serviramo ga posut sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar