Način pripreme
Mladi krompirići se operu, krupniji se seku na dva dela, male ostavljamo cele sa korom.
Pleh se namaže maslacem i krompirići se poređaju, posipa se origanom, solju, rujem, mirođijom, solju.
Ratvaramo bujon u 200 ml vrele vode i sipamo u krompiriće. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne omekša.
U tiganj sa malo ulje se proprže trakice slanine, tikvica, oljuštena i isečena na kockice. Posipa se sa malo soli, bibera i mirođije.
Vadimo slaninu, sipamo 1-2 supene kašike vode i dinstamo još malo tikvicu. Slanina i tikvica se rasporede preko krompira.
Umute se jaja, dodaje se pavlaka za kuvanje i isečeni komadi kačkavalja. Prelivamo krompiriće i vraćamo u rernu da se zapeče još 20 minuta na 200 stepeni.
Serviramo toplo sa povrćem.
Prijanto, probajte - nećete pogrešiti.