Jedinstvena škembe čorba sa kiselim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
26/07/2019
"Smatramo da je spor, kako se tačno pravi najukusnija i brza škembe čorba, rešen u korist ove "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se supa oko 2 litra vode, nakon što provro, dodaje se na krupne parčiće isečeno škembe i ostavlja se da vri 5 minuta.

Umuti se kiselo mleko sa žumancima i brašnom, dodaje se malo bujona i meša se, dodaje se malo po malo zaprške u čorbu.

Tačno pre nego što čorba opet provri, šerpa se sklanja sa rigle, zaprži se aleva paprika u malo ulja i sipa se u čorbu.

Servira se vruća sa pomešanim sirćetom sa belim lukom i posuta ljutom paprikom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar