Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa kiselim mlekom

Jagnjeća čorba sa kiselim mlekom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjeća čorba sa kiselim mlekom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Nema kod da odoli ovoj jagnjećoj čorbici sa kisleim mlekom"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • jagnjeće meso - 400 g, meso sa kostima
  • biber
  • nana
  • fida - šaka
  • so
  • zaprška
  • žumanca - 1 komad
  • ljute paprike - 1 mlevena
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • brašno - 1 supena kašika
  • sirće
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite jagnjeće meso. Prebacite u šerpu, prelijte vodom, koliko da ga pokrije i posolite.

Čim tečnost provri i počne da se stvara pena, uz pomoć rešetkaste kašike je pokupite. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Možete koristiti i ekspres lonac da se jagnjetina brže skuva.

Izvadite kuvano meso i iskidajte na male komade.

U odgovrajućoj šerpi propržize iseckano povrće i dodajte u njih malo proceđenog bujona iz kuvanog mesa.

Dodajte fidu i začinite. Dodajte i meso, ostavite jagnječu čorbu da se kuva na tihoj vatri.

Kad se fida skuva, skinite sa vatre.

Pripremite zapršku. Umutite kiselo mleko sa brašnom i žumancem. Sipajte deo čorbe da izjednačite temperaturui sipajte pažljivo u čorbu.

Promešajte i vratite na vatru, sačekajte sa čorba ponovo provri.

Servirajte gotovu čorbu u društvu belog luka sa sirćetom i ljutom paprikom.

Jagnjeća čorba sa kiselim mlekom je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: