Način pripreme
Dobro operite jagnjeće meso. Prebacite u šerpu, prelijte vodom, koliko da ga pokrije i posolite.
Čim tečnost provri i počne da se stvara pena, uz pomoć rešetkaste kašike je pokupite. Kuvajte dok ne bude gotovo.
Možete koristiti i ekspres lonac da se jagnjetina brže skuva.
Izvadite kuvano meso i iskidajte na male komade.
U odgovrajućoj šerpi propržize iseckano povrće i dodajte u njih malo proceđenog bujona iz kuvanog mesa.
Dodajte fidu i začinite. Dodajte i meso, ostavite jagnječu čorbu da se kuva na tihoj vatri.
Kad se fida skuva, skinite sa vatre.
Pripremite zapršku. Umutite kiselo mleko sa brašnom i žumancem. Sipajte deo čorbe da izjednačite temperaturui sipajte pažljivo u čorbu.
Promešajte i vratite na vatru, sačekajte sa čorba ponovo provri.
Servirajte gotovu čorbu u društvu belog luka sa sirćetom i ljutom paprikom.
Jagnjeća čorba sa kiselim mlekom je veoma ukusna.