Zapečeno jelo sa tikvicama i prelivom od kačkavalja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
28/07/2019
"Pitate se šta da spremite sa tikvicom? Napravite ovo ukusno pečeno jelo i slatko jedite !"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje i zaprže se sitno isečen luk, paprika na trake, tikvica i krompir na kocke.

Nakon tri minuta dodaje se mleveno meso i meša se da se pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz pire, aleva paprika i biber, so po ukusu i začini.

Meša se, sipa se topla voda da prekrije sastojke i ostavlja se 5 minuta na ringli. Smesa od povrća se prebacuje u posudu za pečenje i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne uvri voda i dok krompir ne bude gotovo.

U posudi se pomoću viljuške umute dva jaja, dodaje se narendan kačkavalj. Pomeša se sa umućenim jajima i preliva se zapečeno jelo.

Vraća se u posudu za pečenje i zepeče se samo na gornjem grejaču dok se kačkavalj ne istopi i jaja ne stegnu. Servira se sa kiselim mlekom i belim lukom ili sa salatom. Ukusno je, prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar