Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i prelivom od kačkavalja

Zapečeno jelo sa tikvicama i prelivom od kačkavalja

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Zapečeno jelo sa tikvicama i prelivom od kačkavalja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
28/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pitate se šta da spremite sa tikvicom? Napravite ovo ukusno pečeno jelo i slatko jedite !"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 3 komada, krupan
  • luk - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano
  • čubar
  • so
  • biber
  • ulje - 3 kašike
  • mleveno meso - 300 g
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje i zaprže se sitno isečen luk, paprika na trake, tikvica i krompir na kocke.

Nakon tri minuta dodaje se mleveno meso i meša se da se pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz pire, aleva paprika i biber, so po ukusu i začini.

Meša se, sipa se topla voda da prekrije sastojke i ostavlja se 5 minuta na ringli. Smesa od povrća se prebacuje u posudu za pečenje i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne uvri voda i dok krompir ne bude gotovo.

U posudi se pomoću viljuške umute dva jaja, dodaje se narendan kačkavalj. Pomeša se sa umućenim jajima i preliva se zapečeno jelo.

Vraća se u posudu za pečenje i zepeče se samo na gornjem grejaču dok se kačkavalj ne istopi i jaja ne stegnu. Servira se sa kiselim mlekom i belim lukom ili sa salatom. Ukusno je, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: