Način pripreme
Stavite krompir da se kuva neoguljen. Za to vreme na malo masnoće propržite iseckani luk. Dodajte mleveno meso, iseckane pečurke i mešajte dok se mleveno meso ne proprži.
Dodajte paradajz pire, začine i so po ukusu. Mešajte i sklonite sa ringle. Ogulite skuvani krompir i sa prstohvatom soli ga izgnječite u pire.
Za moje zapečeno jelo ja sam koristila prstenove prečnika 15 cm, ali može da se uradi u tepsiji ili đuvečaricama. Na dno stavite mleveno meso, pokrijte krompir pireom, ponovo mleveno meso i pritisnite kašikom.
Umutite brašno, jaja i mleko. Dodajte izrendani kačkavalj, izmrvljeni sir i sitno iseckan peršun. Izmešajte, zalijte zapečeno jelo i odozgo stavite nekoliko čeri paradajza.
Pokrijte folijom i stavite ga u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite otprilike 30 minuta, skinite foliju i ostavite da se zapeče dok se ne dobije prijatna boja.
Zapečeno jelo sa prelivom od kačkavalja je veoma ukusno.