Način pripreme
Zagreva se ulje i zaprže se sitno isečen luk, paprika na trake, tikvica i krompir na kocke.
Nakon tri minuta dodaje se mleveno meso i meša se da se pretvori u mrvice. Dodaje se paradajz pire, aleva paprika i biber, so po ukusu i začini.
Meša se, sipa se topla voda da prekrije sastojke i ostavlja se 5 minuta na ringli. Smesa od povrća se prebacuje u posudu za pečenje i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne uvri voda i dok krompir ne bude gotovo.
U posudi se pomoću viljuške umute dva jaja, dodaje se narendan kačkavalj. Pomeša se sa umućenim jajima i preliva se zapečeno jelo.
Vraća se u posudu za pečenje i zepeče se samo na gornjem grejaču dok se kačkavalj ne istopi i jaja ne stegnu. Servira se sa kiselim mlekom i belim lukom ili sa salatom. Ukusno je, prijatno!