Čokoladni hleb bez pečenja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Čokoladni hleb bez pečenja
29/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"I dok izvadite desert iz frižidera svi su se već poređali pored stola"

Potrebni sastojci

  • maslac - 1 kašika, istopljeni
  • bademi - 75 g
  • čokolada - 150 g, crna
  • maslac - 75 g, neslani
  • kondenzovano mleko - 210 ml
  • cimet - 1 kašika
  • keks - 75 g, amareti, ili druga vrsta
  • kajsije - 50 g, sušene, isečene na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite čokoladu i stavite je u posudu na paru da se istopi lagano, zajedno sa maslacem i kondenzovanim mlekom. Mešajte drvenom varjačom.

Nastavite da mešate i dodajte u čokoladnu smesu namrvljen keks i bademe, kajsije i cimet.

Već homogenu smesu sipajte u izdužen kalup, unapred namazan istopljenom kašikom maslaca.

Ostavite u frižideru 1 sat, nakon toga okrenite čokoladni kolač na poslužavnik i isecite ga.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: