Način pripreme
U posudi prosejte 600 g brašna, dodajte so i promešajte.
U drugu posudu stavite med i prelijte toplom vodom, promešajte da se rastvori. Dodajte kvasac i mlako sveže mleko, promešajte. Dodajte jaje i topao rastopljeni maslac, promešajte i dodajte bršano i etapama uz neprestano mešanje.
Stavite testo na radnu površinu i dodajte po 1 supenu kašiku brašna, zamesite meko testo koje se ne lepi po prstima. Stavite testo u posudu namazanu uljem, pokrijte streč folijom i ostavite na 40 minuta na toplom da nadođe. Premesite testo, uvijte ponovo i ostavite oko 1 sat da nadođe ponovo.
Premestite testo i podelite na 12 jednakih delova, oblikujte loptu.
Poređajte loptice u pleh, na rastojanju jedan od drugog i lagano pritisnite prstima. Ostavite pogače da nadođu ponovo na oko 40 minuta, namažite jajetom, umućenim sa vodom i solju i pospite susamom.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite gotove male pogačice i uvijte čistom krpom da omekšaju.
Nakon togam ožete iskoristiti za pravljenje hamburgera.