Lepinje za pljeskavice

VecaVeca
Početnik
290
81
24
3
20/02/2020
"Tople mekane lepinjice, idealne za pljeskavice, ćevape, sendviče... ma možete ih jesti bez ičega "
Priprema85 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano433
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 360 g, T 400
  • voda - 250 ml
  • svež kvasac - 16 g
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • Za posipanje
  • brašno - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu uliti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, šećer i izmešati. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

Zatim dodati polovinu brašna i mutiti mikserom (nastavkom za testo). Zatim dodati ostatak brašna, so i dobro umutiti mikserom (takođe mutiti nastavkom za testo). Dodati ulje i rukom sjediniti sa testom.

Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Nadošlo testo podeliti na 4 dela i na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti svaki deo formirajući loptice.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati loptice od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Prstima rastnjiti loptice od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.

Gotove lepinje izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Lepinje su veoma ukusne i mekane i idealne su za pljeskavice (ili ćevape, čak i sendviče možete od njih napraviti). Ja sam napravila pljeskavice, ispekla lepinje i-uživali smo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar