Način pripreme
U posudu uliti mlaku vodu, dodati izmrvljen kvasac, šećer i izmešati. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
Zatim dodati polovinu brašna i mutiti mikserom (nastavkom za testo). Zatim dodati ostatak brašna, so i dobro umutiti mikserom (takođe mutiti nastavkom za testo). Dodati ulje i rukom sjediniti sa testom.
Prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
Nadošlo testo podeliti na 4 dela i na pobrašnjenoj radnoj površini premesiti svaki deo formirajući loptice.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati loptice od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom prijanjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Prstima rastnjiti loptice od testa, posuti ih brašnom, prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta.
Gotove lepinje izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Lepinje su veoma ukusne i mekane i idealne su za pljeskavice (ili ćevape, čak i sendviče možete od njih napraviti). Ja sam napravila pljeskavice, ispekla lepinje i-uživali smo.