Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Ovčarska salata»Ovčarska salata sa ceđenim kiselim mlekom

Ovčarska salata sa ceđenim kiselim mlekom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Ovčarska salata sa ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
22 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
2
"Ako se tako hrane ovčari, ozbiljno razmišljamo da se upustimo u novu profesiju"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad, veliki
  • zelene paprike - 4 komada
  • paradajz - 2 komada, veliki
  • kobasica - 100 g, špek
  • kačkavalj - 100 g
  • tvrdi sir - 50 g (ovčiji ili kravlji)
  • jaja - 2 komada
  • crveni luk - 1 komad, crni
  • peršun
  • so
  • ulje
  • sirće
  • kiselo mleko - 100 g, ceđeno
  • mirođija - sveža, vrhovi
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo tvrdo jaja. Ohladimo i oljuštimo. Operemo i oljuštimo krastavac i paradajz. Pažljivo ih isečemo na kocke srednje veličine.

Paprike očistimo od semenki, operemo i takođe isečemo. Jedno jaje isečemo na male parčiće, a drugo ostavljamo za ukras salata.

Špek kobasicu isečemo na sitno, a kačkavalj - na kocke. Očistimo i isečemo luk. U posudi pomešamo sve isečene sastojke. Začinjavamo solju, uljem i sirćetom po ukusu. Pažljivo promešamo i rasporedimo salatu u porcije u tanjire.

Na svaku salatu narendamo sir na rende. Ukrašvamo parčencetom kuvanog jajeta i strukom svežeg peršuna.

Ceđeno kiselo mleko pomešamo sa usitnjenim svežim vrhovima mirođije, solju po ukusu i garniramo salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: