Kuvani rakovi na ruski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
01/08/2019
"Za one koji su se uvek pitali kako se spremaju savršeni rakovi - lako je sa ovim receptom "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rakovi - 20 komada
  • rotkva - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • koreni - 1 komad, od peršuna
  • so - 3 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rotkva, šargarepe i koren peršuna se oljušte i seku na krugove. Prelivaju se vrelom vodom, dodaje se so i lovorov list i kuvaju se 40 minuta.

Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.

U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode.

Serviraju se zajedno sa isečenim korenima i prelivaju se bujonom od kuvanja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar